Vastuullisuus tekemisen keskiössä

© Björn Eide

Kalamestalle vastuullisuus on ratkaisuja ja tekoja, aina enemmän kuin vain sanoja. Toimimme arvostaen ja reilusti asiakkaitamme, yhteiskuntaa ja ympäristöä kohtaan.

Ympäristöasiat

Ympäristöasiat, energiatehokkuus ja ekologisuus koskevat yrityksessämme kaikkia toimintoja, ja ne näkyvät tuotteiden ja prosessien eri vaiheissa. Kalamestan prosesseissa pyritään huomioimaan vastuullisuus monissa eri vaiheissa, niin hankinnoissa, tuotannossa, logistiikassa kuin pakkausmateriaaleissa.

© Pro Kala ry

© Björn Eide

Kalojen alkuperä

Toimittajansa Kalamesta valitsee huolellisesti ja valvoo näiden toimintaa. Yhtiön hankinnoissa korostuvat tuoreet ja sertifioidut raaka-aineet. Kalamestan toiminta on perustunut alusta asti vastuullisuuteen, ja tästä osoituksena olemme ylläpitäneet pitkään toimitusketjun MSC- ja ASC-sertifiointeja. Hankimme kalaa kestävistä kalakannoista ja suosimme hankinnoissa lähitoimijoita. Tämä auttaa pitämään kalastuksen vastuullisena.

Taloudellinen ja yhteiskuntavastuu

Kalamesta pitää huolta taloudellisesta kannattavuudesta ja kilpailukyvystä. Tämä mahdollistaa työllistävän vaikutuksen, toiminnan laajentumisen ja investoinnit. Samalla pystymme varmistamaan kykymme vastata erilaisiin ympäristövaatimuksiin. Olemme investoineet moderniin aurinkopaneeli- ja lämmöntalteenottojärjestelmään, joka tuottaa merkittävän osan sähkönkulutuksestamme.